Wat zijn de voordelen van Mirre etherische olie?

04/17/2011 by admin

Wat zijn de voordelen van Mirre etherische olie?

Mirre is als even bekend als Wierook in het gebruik ervan als Wierook en anointment. Weinigen weten dat de hars ook intern als medicijn is gebruikt. Mirre etherische olie heeft veel nuttige voordelen, en wordt nog steeds gebruikt in natuurlijke producten zoals tandpasta, zeep en parfums. Mirre heeft een aangename geur voor gebruik in meditatie of aromatherapie zo goed.

Geschiedenis

Mirre werd gebruikt medisch meer dan 3700 jaar geleden. Het gebruik ervan is aangeduid op het graf van Hathseput, een Egyptische koningin uit 15e eeuw v. Chr. Het is een van de geschenken van de wijzen heeft voorgelegd tijdens de geboorte van Jezus in het nieuwe Testament. Mirre is een hars, gewonnen uit de mirre boom, die is inheems in Egypte waar het werd gebruikt in wierook en parfums. In het oude Griekenland, werd olie van mirre gebruikt om wonden te helen. Kohl, een zwart poeder gemaakt van grond en gebrande mirre wierook, werd gebruikt om zwarte eyeliner in het oude Egypte.

Gezondheid

Mirre vermindert ontsteking in het lichaam en vecht schimmelinfecties. Het kan helpen om te verlichten hoest en verkoudheid veroorzaakt door virale infecties. Mirre heeft samentrekkend effecten op het tandvlees en de tanden. Het wordt vaak gebruikt in natuurlijke tandpasta, gargles en mouthwashes. De olie is ook effectief tegen microbiële infecties zoals voedselvergiftiging of infectie. Mirre stimuleert de circulatie en helpt zuurstof door het lichaam circuleren. Het werkt ook ter versterking van het immuunsysteem.

Meditatie

Mirre wordt verondersteld om dromen te manifesteren in werkelijkheid door het overbruggen van de verbinding tussen hemel en aarde, en de kroon en base chakra. Chakra's worden verondersteld te zijn wielen van licht of energie in het hindoeïsme. De chakra's beginnen bij de base, gelegen op de geslachtsorganen, en door het midden van het lichaam tot aan de kruinchakra bij de bovenkant van het hoofd. Het wordt vaak gebruikt als Wierook met wierook en sandelhout tijdens meditatie. In yoga en meditatie, is mirre gebruikt als een anointment over de derde oog chakra, gelegen in het midden van het voorhoofd.

Aromatherapie

Mirre olie wordt vaak gebruikt in aromatherapie vanwege de verheffende eigenschappen. De olie is rustgevend op het centrale zenuwstelsel, en rust bevordert. Mirre heeft ook kalmerend middel en Antidepressivum kwaliteiten wanneer gebruikt als een geur. De olie wordt verondersteld te helpen de geest bij het openen van spiritualiteit. De geur wordt vaak gebruikt in cosmetica, parfums, zeep en detergenten vanwege de aangename geur en kalmerend effect.

Waarschuwing

Mirre mag niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap, omdat het een abortus kan veroorzaken. Mirre wordt vaak topisch gebruikt, maar kan probleem met dermatitis veroorzaken in degenen die heb gevoelige huid. Een hoge dosering kan ook een negatief effect op de hartfrequentie. Mirre kan wijzigingen veroorzaken in bloed glucose als intern genomen, en interfereren met therapie voor diabetes. Zuiver etherische oliën mag nooit worden genomen intern tenzij een paar druppels in water worden verdund. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd en meer ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken. Ook, essentiële oliën moet worden verdund in een vervoerder olie voordat het wordt toegepast op de huid.

Verwante artikelen