Kruiden gebruik van de gedroogde duizendblad Root en bloem

12/27/2010 by admin

Kruiden gebruik van de gedroogde duizendblad Root en bloem

Duizendblad is een vaste plant kruid met fernlike bladeren en bloemen die lijken op miniatuur madeliefjes. Dit kruid bloeit van juni tot September. Het kan groeien tot drie voet hoog. Duizendblad is inheems in Europa en genaturaliseerd tot over de hele wereld.

Thee

Steile 1 tot 2 tsp. van gedroogde bladeren en bloemen in 1 kopje water gedurende 10 minuten. Zeef de thee en koel. Deze thee gedronken tot drie keer per dag kan worden.

Spijsvertering

Duizendblad bevat azuleen, een vluchtige olie, die anti-inflammatoire eigenschappen voor de spijsvertering heeft. Duizendblad intern gebruik voor het verlies van eetlust, indigestie of maagzuur.

Pijnstiller

Duizendblad is vol van salicylic zuur, dat is een stof die als aspirine fungeert. Neem mondeling te behandelen koorts, pijn en menstruele krampen.

Actueel

Alkaloïden in duizendblad helpen bloedstolsel sneller. Een actuele zalf van duizendblad kan stoppen met bloeden uit wonden en bestrijding van infecties.

Waarschuwing

Duizendblad behoort tot de familie van de aster waarin madeliefjes en ragweed. Als u allergisch voor daises bent, duizendblad niet nemen. Duizendblad bevat ook thujon, die is een spierverslapper en is gekend om een miskraam veroorzaken bij zwangere vrouwen.

Verwante artikelen