Waarom kost Zyprexa zo veel?

05/14/2011 by admin

Waarom kost Zyprexa zo veel?

Zyprexa is de merknaam voor olanzapine. Het gemaakt door Eli Lilly voor de behandeling van biploar stoornis (manic depressie) en schizofrenie. Het is Eli Lilly de best verkopende drug, genereren omzet van bijna 3 miljard dollar (US) per jaar, die $8000 per minuut is. Een van de redenen waarom die het zo veel geld heeft gemaakt is omdat het is ongelooflijk duur. Één maand levering kost honderden dollars. Er is geen juridische generieke versie beschikbaar.

Geschiedenis

Farmaceutische bedrijven komen met de kosten van hun geneesmiddelen door toe te voegen up van al het geld dat ze voor onderzoek, ontwikkeling, verpakking, distributie en reclame uitgegeven. Zij voegt een beetje extra om een winst te maken. Traditioneel, heeft deze toevoeging gelaten in de handen van het bedrijf om te bepalen. Echter, wanneer een nieuwe drug uit komt, is er geen concurrentie. De oorspronkelijke maker geldt het octrooi en het volledige monopolie op de drug voor een aantal jaren bepaald door de FDA (Federal Drug Administration). Gelet het monopolie wordt gezien als compensatie voor de onderneming maken de drug.

Typen

Door de jaren heen, hebben farmaceutische bedrijven ontdekt twee manieren om te houden van een monopolie op een drug. De eerste is door enorm verhogen van hun reclame-uitgaven. Bijvoorbeeld, farmaceutische bedrijven gebruikt om nooit televisiereclamespots maken voor specifieke geneesmiddelen op recept. Het was te duur. Sinds de jaren negentig, het is alledaags, want hoe meer je aan reclame uitgeven, hoe meer u een klant, beweren dat u wilt aanbrengen up van al uw kosten kunt opladen.

De tweede manier is door het octrooi uitdagend. Als uw geneesmiddel is gepatenteerd voor één of twee stoornissen, kunt dan u toepassen voor een andere patentverlenging als u aantonen kunt dat uw drug ook goed voor nog een andere ziekte of aandoening is. Dit gebeurt momenteel aan Zyprexa. Zyprexa van octrooi vervalt niet tot 2011, tenzij ze nog een patentverlenging krijgen.

Misvattingen

Het is een misvatting dat een farmaceutisch bedrijf niet geen geld van de generieke versies van hun producten krijgen. Ze maken vaak de generieke geneesmiddelen zelf.Vele zorgverzekeraars zal ook geen betrekking op Zyprexa omdat geestesziekte wordt niet beschouwd als levensbedreigend genoeg voor een voorwaarde te dekken.

Theorieën/speculatie

Eli Lilly is ook hetzelfde bedrijf die Prozac (fluoxetine), de meest voorgeschreven medicijnen in de wereld. Hun octrooi verlopen in 2001 na een gerechtelijke strijd om uit te breiden van het octrooi te verliezen. Dit kan zijn waarom Eli Lilly proberen houdt te houden van een greep van het octrooi voor Zyprexa zo lang als ze kunnen.

Preventie/oplossing

Vraag uw arts of therapeut om te zien als ze monsters van Zyprexa heb voor je. Vraag uw arts en uw politieke vertegenwoordiger kantoor om te zien of er een lokale programma's om te helpen met financiële bijstand voor Zyprexa.

Waarschuwing

Koop Zyprexa op straat, niet als u kan niet zeker van wat u krijgt. Elke generieke Zyprexa aangeboden op het Internet meestal blijkt te zijn een scam of een ver inferieur drug. De vroegste generieke Zyprexa beschikbaar zal zijn is 2011.

Verwante artikelen