Richtsnoeren voor het wassen van medische Linens

10/09/2012 by admin

Richtsnoeren voor het wassen van medische Linens

Beddengoed in een ziekenhuis kunnen een belangrijke potentiële bron van besmetting worden omdat ze kunnen worden verontreinigd door patiënten in bedden van het ziekenhuis. Juiste procedures moeten worden gevolgd te allen tijde om ervoor te zorgen dat linens in de medische voorzieningen zijn behandeld en goed gereinigd om te voorkomen dat de verspreiding van micro-organismen die ziekten veroorzaken.

Gebruikte linnen vervoer

Wanneer een patiënt op beddengoed in een ziekenhuisbed is geweest en het is tijd voor hen om te worden gewijzigd, is het belangrijk dat ze bereiken de wasbakken op een manier die de kans op verspreiding van een infectie minimaliseren zal.Verzamelen van dat alle linnen gebruikt in een gesloten zak zodra ze worden verwijderd uit het bed, volgens Zuid-Tees ziekenhuizen in Middlesbrough, Verenigd Koninkrijk De zak moet van een type dat ondoordringbaar zijn voor microben.Omgaan met de tas met behulp van een minimale hoeveelheid schudden of verkeer te minimaliseren van de verspreiding van besmettelijke materiaal.Draag handschoenen bij het omgaan met gevaarlijke producten en altijd handen grondig wassen vóór en na het hanteren van beddengoed.

Hoe vaak veranderen Linens

Wijzigen van medische beddengoed tussen patiënten en veranderen ze elke dag voor de dezelfde patiënt, afhankelijk van de omstandigheden van het individuele geval.Een patiënt met een besmettelijke ziekte voorschrijven regelmatige verandering van linnen, terwijl een patiënt herstellende is van galblaas-verwijdering operatie kan niet nodig elke dag.In het geval dat bloed, urine of ontlasting linnengoed verontreinigt, moeten beddengoed onmiddellijk worden gewijzigd.

Wassen Linens

Alle gebruikte beddengoed voor hergebruik wassen en ontsmetten zwaar bevuilde beddengoed met de hand voordat u plaatst in de machine fijnwas, volgens Johns Hopkins University.Wanneer de hand wassen een zwaar bevuilde linnen, wassen het afzonderlijk van andere beddengoed en gebruik warm water en vloeibare zeep om alle mogelijke besmetting vóór het aanbrengend van de machine. Bleekmiddel toevoegen aan het water indien gewenst en altijd item schoon met nieuwe water wassen.Gebruik warm water boven 160 graden van F en zeep wanneer machine-washing beddengoed. Voeg bleekwater en "zure" (een mild zure agent om te voorkomen dat vergeling) en start de machine cyclus volgens de instructies van de fabrikant.Controleer het beddengoed voor zichtbare bodem of vlekken wanneer de cyclus is voltooid. Herhaal de cyclus indien nodig. Gewitte indien mogelijk het beddengoed in direct zonlicht. Gebruik anders een droger op hoog vuur tot grondig droog.

Strijkservice, vouwen en opslag

Alle medische beddengoed moeten worden weggewerkt, gevouwen en opgeslagen zo nodig, volgens de Johns Hopkins University.Houden linnen in een schone, gesloten opslagruimte en ervoor te zorgen dat er belemmeringen zijn op zijn plaats om te scheiden van de schone en vuile linnen opslagplaatsen. Houd de planken waar beddengoed schoon zal worden opgeslagen en het beddengoed niet meer dan is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat kruisverontreiniging behandelen.

Verwante artikelen