Elementaire eerste hulp & CPR instructies

08/01/2013 by admin

Wanneer een individu spoelen, kan een vreemd voorwerp worden ingediend in hun luchtpijp of keel. Dit kan blokkeert de stroom of door de lucht en afsnijden zuurstof naar de hersenen of hen te doden. Het is dus belangrijk om snel te handelen om hen te helpen. Tekenen van verstikking omvatten geklemd op de keel, ademhalingsmoeilijkheden of praten, lippen, huid en nagels draaien blauw of onvermogen te hoesten krachtig. Cardiopulmonale reanimatie (CPR) is een andere techniek die gebruikt wordt in noodgevallen. CPR kan bijvoorbeeld worden gebruikt in situaties zoals in de buurt van verdrinking of hartaanvallen.

Eerste hulp

Helpen een persoon die is verstikking door afwisselend een vijf-en-vijf aanpak en Heimlich maneuver, volgens de Mayo Clinic. Gebruik de hiel van uw hand om vijf terug slagen tussen hun schouderbladen. Als het object niet is verdreven, voert u de manoeuvre Heimlich. Staan achter het individu en het bereiken van je armen rond hun taille. Plaats je vuist met de duim zijde naar u net boven de navel van de persoon. Dan pak je vuist strak met uw andere hand. Trek je vuist abrupt omhoog dan naar binnen. De strekking moet snel en als je probeert te verheffen van het individu. Dit zal verhogen de luchtroutedruk ertoe het object van de luchtpijp. De vijf terug slagen opnieuw proberen totdat het object is verdreven. Hebben iemand bellen 911 tijdens het uitvoeren van eerste hulp. Als je alleen bent, probeer eerst de manoeuvres dan bellen 911.

CPR

Toepassing hartmassages gecombineerd met mouth-to-mouth redding ademhaling voor het uitvoeren van CPR. Vergeet niet de ABC: airway, ademhaling en bloedsomloop, volgens de Mayo Clinic. Plaats het individu op een stevige ondergrond op hun rug. Naast het individu knielen en zorg ervoor dat je dicht bij hun nek en schouders. Plaats uw palm op hun voorhoofd en voorzichtig hun hoofd achterover te kantelen. Met uw andere hand, heffen hun kin naar voren om te openen de luchtwegen. Nemen vijf seconden om te controleren voor normale ademhaling. Plaats uw mond over hen om te maken een zegel. Knijp de neus en twee redding adem geven. Zorg ervoor dat hun borst stijgt. Vervolgens plaatst u de hiel van uw hand op van de persoon borst tussen de tepels en plaats uw andere hand bovenop uw eerste hand. Je ellebogen moeten wel recht en uw schouders direct boven hun schouders. Gebruik uw lichaamsgewicht te duwen recht naar beneden ongeveer 2 duim op de borst. Geven twee harde en snelle compressies per seconde. Na 30 compressies, twee redding adem weer te geven.

Verwante artikelen