Natriumarm dieet tijdens de zwangerschap

05/23/2010 by admin

Natriumarm dieet tijdens de zwangerschap

Als u zwanger bent en u op het risico voor de zwangerschap-geïnduceerde hoge bloeddruk, of hypertensie bent, kan een arts zetten je op een zoutarm dieet. Echter, zelfs als u niet op risico voor hypertensie, een zoutarm dieet eten is een geweldige manier u en uw baby om gezond te houden. Zich bewust van uw inname van natrium kan helpen u de best mogelijke zwangerschap.

Belang van natrium

Natrium, die natuurlijk in veel voedingsmiddelen gevonden is, helpt uw lichaam reguleren vloeistof niveaus. Tijdens de zwangerschap, kan een vrouw vinden dat de ze meer natrium dan gewoonlijk, als gevolg van een hogere stofwisseling natrium moet. De meeste vrouwen kunnen krijgen natrium van natuurlijke voedingsmiddelen, en er is zelden reden om het toevoegen van extra zout of natrium aan voedsel. Nochtans, wanneer natrium pieken, kan het uw lichaam te behouden teveel vloeistof, wat resulteert in zwelling en hoge bloeddruk veroorzaken. Dit soms gebeurt later tijdens de zwangerschap en is reden voor het opwekken van arbeid, zoals hoge bloeddruk gevaarlijk voor zowel de moeder en de baby is.

Arts aanbevolen

Indien uw verloskundige een zoutarm dieet aanbevolen, kan u worden verward wat dit inhoudt. Vraag uw arts wat hij beschouwt "natriumarm." In de meeste gevallen bestaat een zoutarm dieet uit minder dan 1200 mg natrium per dag. Zich bewust zijn van het voedsel dat je eet. Voorverpakte of ingeblikte voedingsmiddelen bevatten vaak meer natrium voor behoudsdoeleinden. Lees de voedingswaarde-informatie op de verpakking om te zien hoe veel natrium in het voedsel dat je regelmatig eet.

Natriumarm recepten

Het maken van uw eigen voedsel betekent dat je weet precies wat erin gaat. Dit betekent ook dat verse levensmiddelen eten gekruid met andere kruiden en specerijen op uw natrium bezuinigen kunnen. Probeer een paar nieuwe recepten die niet toevlucht nemen tot natrium voor smaak toe te voegen. Deze recepten zijn afhankelijk van de ingrediënten en kruiden die een punch pack zonder verhoging van uw bloeddruk. Probeer de gegrilde kip die is gekruid met een neen-natrium kruiden. Wrijf de kip met ongezouten boter en strooi op uw favoriete kruiden en grill tot de sappen duidelijk lopen. U voorbereiden maïs op de kolf met peterselie, dille en rozemarijn in plaats van zout. Kijk voor zoutarm snacks op uw favoriete supermarkt.

Verwante artikelen