Hoe te voorkomen dat pijnlijke stoelgang

11/09/2016 by admin

Hoe te voorkomen dat pijnlijke stoelgang

Pijnlijke stoelgang kan ertoe leiden dat u te besteden buitensporige hoeveelheid tijd in de badkamer of probeert om het te vermijden. De meeste periodes van constipatie of diarree leiden tot pijnlijke stoelgang zijn tijdelijke en niets te maken met ernstige ziekte, maar het is verstandig om uw arts te zien als pijnlijk stoelgang vergezeld gaan van andere symptomen zoals bloed in de ontlasting. Als je gezondheid is gewist, deze rechtsmiddelen, zelfzorg tips en veranderingen in levensstijl kunnen helpen u te voorkomen dat de herhaling van pijnlijke stoelgang.

Oorzaak van pijnlijke stoelgang

Of u lijdt aan constipatie of diarree, kunnen zowel leiden tot pijn tijdens een darm beweging. Met constipatie, de stoelgang vordert via het spijsverteringsstelsel langzaam en, in het proces, wordt droog en hard. Onvoldoende hoeveelheden vloeistof en vezel in uw dieet kunnen bijdragen naar kruk hardheid dat tot constipatie leidt. Pijnlijke stoelgang die in combinatie met diarree optreden zijn vaak gerelateerd aan aambeien of Anale kloven die zich als gevolg van verhoogde frequentie van de stoelgang ontwikkelen. Ziekte, medicatie en voedsel allergieën zijn enkelen van de daders die kunnen leiden tot diarree.

Symptomen van pijnlijke stoelgang

Darm pijn kan vooraf optreden als het afval door middel van uw spijsverteringskanaal beweegt. Pijn in de onderbuik en een opgeblazen buik kunnen dit, begeleiden toe te voegen aan het ongemak. Wanneer u een stoelgang hebben, zou je pijn voelt als u stam om te gaan naar de badkamer. Zo veel als het is een opluchting om te gaan naar de badkamer, kan u het gevoel alsof je niet een volledige stoelgang zelfs na het werken zo hard hoefde om naar de badkamer.

Veranderingen in levensstijl voor preventie

Als medicatie de bron van wijzigingen in uw stoelgang die tot pijn is leiden, moet u praten met uw arts over alternatieven voor de medicatie die u neemt. Bovendien, speelt uw dieet een belangrijke rol in het gemak waarmee u stoelgang doorgeven. Consumeren een vezelrijk dieet dat 20 tot 35 gram vezels per dag omvat. Eten peulvruchten, vers fruit, groenten en gehele korrels te helpen u voldoende vezel inname te bereiken. Drink veel water te houden je lichaam gehydrateerd en deelnemen aan ten minste 150 minuten van aërobe oefening elke week om te helpen darm bewegingen doorlopen van uw spijsverteringskanaal.

De rol van de hygiëne en de sanitaire voorzieningen

Pijnlijke stoelgang als gevolg van diarree kan worden gerelateerd aan slechte hygiëne of hygiëne. Het is belangrijk om uw handen wassen na een stoelgang en voor het eten. Wanneer handenwassen niet mogelijk is, kunt u de hand sanitizer in plaats daarvan gebruiken. Wassen van alle voedsel voorbereiding oppervlakken voor en na het bereiden van voedsel, en opslaan van voedsel goed om te voorkomen dat de ontwikkeling van bacteriën.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw bericht bloed in uw ontlasting of ervaring elke toevallige stoelgang van welke aard Neem contact op met uw lokale arts of ziekenhuis als spoedig mogelijk.

Verwante artikelen