Hoe Forensische tandheelkunde werken

11/09/2016 by admin

Hoe Forensische tandheelkunde werken

Postmortem identificatie

Forensische odontologists of forensische tandartsen, studie van de structuur van en make-up van tanden. De wetenschap van odontology is vaak de sleutel bij het identificeren van een individu via unieke kenmerken aanwezig zijn in de make-up van de tanden en kan worden gebruikt om te identificeren, de overblijfselen van een persoon, zelfs als de overblijfselen van die persoon visueel onherkenbaar zijn. Door kruisverwijzingen verschillende eigenschappen in de tandheelkundige overblijfselen van de overledene bij dental records, zijn forensische odontologists vaak staat om een positieve identificatie van de overledene. Het gebruik van forensische odontonics wordt meestal gebruikt om te identificeren een lichaam--postmortale--wanneer traumatische en fysiek wijzigen van gebeurtenissen zoals ongevallen, brand en water schade aan lichaam heeft plaatsgevonden en visuele identificatie is in de omgeving van of volledig onmogelijk. Volgens The Thin Blue Line, odontic conclusies zijn gecategoriseerd als "Positieve identificatie," "Mogelijke identificatie," "onvoldoende bewijs" en "Uitsluiting--het slachten en postmortem gegevens zijn duidelijk inconsistent."

Reconstructieve Postmortem tandheelkundige profilering

Wanneer forensische odontologists niet gemakkelijk de overblijfselen van een overleden persoon via tandheelkundige record kruisverwijzingen identificeren, het gebruik van reconstructieve postmortem tandheelkundige profilering nuttig kan zijn in de odontologists aanwijzingen te geven aan het profiel van de overledene en de zoekparameters voor onderzoekers kunt beperken. In samenwerking met forensische antropologen, kunnen forensische odontologists helpen om te bepalen van de race (Caucasoid, Mongoloid en Negro) en het geslacht van de overledene met behulp van indicatoren zoals schedel make-up en de aanwezigheid van een Y-chromosoom. Door het bestuderen van kenmerken zoals tand ontwikkeling, corrosie en vlekken aanwezig zijn op de tand artefacten, kunnen factoren zoals het gebruik van alcohol, misbruik van de substantie, rookgedrag en leeftijd worden bepaald of benaderd.

Bijten merken

De techniek van het analyseren van de beet merken kan helpen forensische odontologists voor het lokaliseren van de dader in een strafrechtelijk onderzoek. Maar vanwege de onvolmaakte wetenschap van het analyseren van de beet merken (63 procent van beet mark resultaten zijn gekanteld), zij zijn vaak tijden nuttiger voor verdachten dan ze veroordeling uitgesloten. Forensische odontologists onderzoeken de inspringingen gemaakt door de dader tanden links op een plaats delict op objecten zoals voedsel, tandvlees is gebroken, en de huid en beenderen van een slachtoffer van een misdrijf-- en van deze objecten, forensische odontologists afgietsels kunnen maken of UV afbeelding scans van de dader tanden. Bij te dragen tot de minder dan perfecte wetenschap van het analyseren van de beet merken is het feit dat huid verslechtert en elastisch in de natuur en, volgens de Amerikaanse maatschappij van de forensische Odontology, "de menselijke kaak groeit en verandert na verloop van tijd, waardoor tanden merken achtergelaten door een verdachte een paar jaar eerder, niet altijd gemakkelijk te overeenkomen met nauwkeurig tot zijn/haar tanden."

Verwante artikelen