Een uitgebalanceerde vegetarische voeding

11/28/2011 by admin

Misschien is de meest voorkomende bezorgdheid over vegetarische diëten hoe om te controleren of dat je krijgt evenwichtige voeding. De meeste mensen vragen zich af hoe vegetariërs krijgen genoeg ijzer en eiwitten. Er zijn andere belangrijke facetten vegetarisch eten naast deze gemeenschappelijke problemen, zoals krijgen genoeg vitamine B12 en om ervoor te zorgen dat het dieet niet te sterk afhankelijk zijn van elk één type van voedsel.

Eiwit

Veel zogenaamde vegetariërs schouderophalen af het idee van het opgeven van vlees voor angst dat ze zou niet krijgen voldoende hoeveelheden eiwit. De waarheid is, vegetariërs hebben geen moeite om genoeg van deze essentiële voedingsstof. Evenwichtige vegetarische diëten bevatten tal van eiwitten die afkomstig zijn van bonen, kaas en andere zuivelproducten evenals korrels en noten. Eiwit is ook overvloedig in soja gebaseerde voedsel zoals tofu en vlees substituten, welke veel vegetariërs gemakkelijk consumeren. Vegetariërs kijken naar hun gewicht en vet inname moeten ervoor zorgen niet te vertrouwen op zuivel als hun primaire eiwitbron.

Ijzer

Ijzer is gemakkelijk aanwezig in rundvlees, en terwijl dit de meest voorkomende bron van de nutriënten is, is zeker niet de enige of meest overvloedige bron is. Crucifere en groene bladgroenten bevatten hoge hoeveelheden van ijzer, evenals vitamine C, die, volgens de vegetarische resourcegroep, verhoogt de absorptie van ijzer. Gedroogde bonen hebben ook hoge niveaus van strijkijzers. De RDA raadt 14 milligram van ijzer voor volwassenen dagelijks, en volgens de vegetarische resourcegroep, "vegetariërs doen niet hebben een hogere incidentie van ijzertekort dan vleeseters."

Vitamine B12

Vitamine B12 is in zeer, zeer kleine doses in het lichaam vereist ter ondersteuning van celproductie en divisie. Volgens de vegetarische resourcegroep is het een algemene misvatting dat dieren B12 produceren. B12 is eigenlijk een bijproduct van bacteriële besmetting. Dieren eten deze bacteriën, en we deze dieren eten. Door de middelste stap overslaan, kunnen vegetariërs ook krijgen voldoende hoeveelheden van B12. Gemeenschappelijke bronnen zijn zuivel, vitaminesupplementen, verrijkte sojamelk en edelgistvlokken.

Financieringssaldo

Vegetariërs die een grote variëteit van voedsel eten, met inbegrip van fruit, groenten, gehele korrels, bonen, noten en zaden, evenals zuivel, zal hebben een voldoende evenwichtig dieet dat voldoet aan of overtreft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid uiteengezet door de FDA.

Verwante artikelen