Tekenen en symptomen van Klinefelter-syndroom

12/11/2010 by admin

Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine is Klinefelter-syndroom een aandoening die een extra x-chromosoom wordt toegevoegd aan een man genetische make-up. Klinefelter-syndroom is alleen te vinden in mannen, en het gebeurt in ongeveer 1 op elke 500 Amerikaanse mannetjes.

Motorische vaardigheden

Het toegevoegde x-chromosoom kan vertragen motorische ontwikkeling in mannelijke kinderen, waardoor vertragingen in kruipen en wandelen.

Onvruchtbaarheid

Volgens Medicinenet.com betreft zijn bijna 99 procent van de mannen getroffen met Klinefelter-syndroom onvruchtbaar omdat zij niet tot een voldoende hoeveelheid sperma.

Uiterlijk

Mannen met Klinefelter-syndroom hebben de neiging te worden groter en groeien minder gezichtshaar dan mannetjes zonder de voorwaarde. Klinefelter-syndroom kan ook verhogen de kans dat deze mannen een gewichtsprobleem ontwikkelen zal naarmate ze ouder worden.

Borstkanker symptomen

Klinefelter-syndroom kan leiden tot de man borsten tot teder aan de aanraking, en het kan ook verhogen de kans op borstkanker.

Intellectuele ontwikkeling

Mannen met Klinefelter-syndroom hebben de neiging om langer duren om te leren lezen en schrijven. Zij normale niveaus van intelligentie weergeven, maar deze niveaus ontwikkelen later.

Verwante artikelen