Essentie van leiderschap van de verzorging

11/09/2016 by admin

Essentie van leiderschap van de verzorging

Verpleging is een moeilijke, high-stakes baan. Verpleegsters werken dagelijks om ervoor te zorgen dat patiënten goed verzorgd zijn en om te voldoen aan hun directe behoeften. Terwijl de meeste verpleegkundigen onder rechtstreeks gezag van een arts werken, kijken ze vaak naar andere verpleegkundigen voor leiderschap wanneer zij problemen ondervindt bij het vervullen van hun taak. Effectief leidt verpleegkundigen vereist een specifieke set van vaardigheden. Personen in het bezit van deze vaardigheden zijn beter in staat te handelen bindend en command respect van hun collega's.

Respect

Sterke verpleging leiders zijn niet noodzakelijkerwijs individuen aan wie autoriteit is overgedragen, maar meer in het algemeen verpleegkundigen die zijn zeer gerespecteerd door hun collega's verslagen Lanette L. Anderson, een verpleegster-opvoeder die heeft gewerkt in het veld voor meer dan 30 jaar. Om doeltreffend te zijn in een leidende rol, moet een verpleegster zeer gerespecteerde door haar collega's.

Vaardigheid

Nursing leiders moeten uitstekende vaardigheid. Om te worden beschouwd als bedreven, moet een verpleegster kennis over drugs, behandelingen en patiëntenzorg normen. Deze vaardigheid maakt het mogelijk voor de verpleegster te niet alleen volgen een bestelling, maar ook begrip voor de redenen achter de volgorde. Deze leiders zijn vaak draaide aan door minder ervaren verpleegsters toen zij hulp nodig hebben. Zij moeten zitten kundig gebruik van hun capaciteiten en kennis snel te reageren op problemen door andere verpleegsters meegebracht. Als verpleging leiders gebrek aan vaardigheid, ze zullen niet van een vertrouwde bron aan hun edelen en minderen zal niet ingaan op hen voor begeleiding.

Werkzaamheid

Werkzaamheid is een geloof van personen in hun vermogen om veranderingen te bewerkstelligen. Een verpleegster die werkzaamheid toont duidelijk coveys een geloof in haar eigen vaardigheden. Werkzaamheid, die verwant aan vertrouwen is, is zeer wenselijk in een verpleegkundige leider. Personen die onder deze leider werken ziet de iemands gevoel van werkzaamheid en het gevoel dat zij, net als de leider, zijn krachtige en kundig voor taken en dingen gedaan te krijgen.

Organisatie

Gedetailleerde bijhouden van een register en organisatie zijn nodig om succes op het gebied van verpleging. Bij gebrek aan organisatie, fouten kunnen gemakkelijk worden gemaakt, en leven in gevaar kunnen worden gebracht. Verpleegkundige leiders moet een organisatorische voorbeeldgever voor hun collega's. Hun bijhouden van een register en reinheid vaardigheden moet onberispelijk en waardig zijn van emulatie.

Communicatievaardigheden

Nursing leiders moet worden bedreven communicatoren. Niet alleen moeten zij in staat zijn om goed met hun collega's te communiceren, maar ze moeten ook bedreven in het communiceren met patiënten. Als een verpleegkundige leider niet een geschoolde communicator is, ze kan niet effectief overbrengen haar gedachten en ideeën aan haar edelen, en ze zullen waarschijnlijk niet in staat om effectief te communiceren met personen links onder haar hoede.

Teamwerk promotie

Verpleegkundigen moeten samenwerken als een team om ervoor te zorgen patiënt kwaliteitszorg. Nursing leiders dient de ontwikkeling van samenwerking op de werkplek bevorderen. Nursing leiders moet stimuleren samenwerking en vieren team inspanningen om anderen aanmoedigen om te blijven werken als een groep om succes te bereiken.

Verwante artikelen