Hoe lang witte producten voor tandvulling duren?

03/05/2012 by admin

Hoe lang witte producten voor tandvulling duren?

Hoewel witte vullingen niet zo lang als de traditionele zilveren amalgaamvullingen duren kunnen, opteren sommige patiënten nog steeds voor de witte vullingen voor zichtbaar tanden. De vullingen komen in een verscheidenheid van tinten aan de tand.

Levensduur

De gemiddelde levensduur van een witte vulling is vijf tot 10 jaar. Dit kan variëren in de tijd, hoewel, zoals materialen verder te verbeteren.

Voordelen

Sommige patiënten geloven witte vullingen zijn gezonder dan het alternatief. Zilveren vullingen kwik bevatten, en sommige patiënten vrezen dat het vullen zullen giftig voor hun lichaam. Geen bewijs bestaat dat de zilveren vullingen schadelijk zijn. Veel patiënten verkies witte vullingen voor esthetische doeleinden.

Alternatief

De gemiddelde levensduur van een zilveren vulling is vijf tot zeven jaar, hoewel sommige kan laatste 15 jaar. De vulling is ook een uitstekende vulmateriaal omdat het anti-bacteriële eigenschappen biedt.

Verzekeringsdekking

Een witte vulling is duurder om te plaatsen, en het beleid van veel verzekeringsmaatschappijen is ter dekking van de kosten van de minst dure behandeling, zilveren vullingen de optie voor veel patiënten maken.

Verwante artikelen