Lijst van ijzer-verrijkte levensmiddelen

02/04/2012 by admin

Lijst van ijzer-verrijkte levensmiddelen

Ijzer-verrijkte levensmiddelen hebben bedragen van de essentiële minerale ijzer toegevoegd. Ter bestrijding van ijzer tekortkomingen in diëten rond de wereld, is het mineraal toegevoegd aan verwerkte levensmiddelen variërend van baby formules tot handelscereals voor het ontbijt. Niet te verwarren met ijzer-rijk voedsel, die uiteraard hoge hoeveelheid ijzer, ijzer-verrijkte voedingsmiddelen duidelijk als zodanig zijn gemarkeerd en kunnen omvatten een breed scala aan granen en pasta's die verrijken het dieet en kunnen helpen bij het afwenden van de kwalen die als gevolg van lage niveaus van ijzer bevatten.

Baby formules en granen

In een paper door David L. Yeung gepubliceerd door de Verenigde Naties University Press, suggereert Yeung dat kinderschoenen is een kritieke periode van menselijke groei waarin kinderen meer voedingsstoffen en mineralen dan enig ander punt in de levenscyclus moeten. Zelfs in ontwikkelde landen, waar dieet tekortkomingen veel minder gemeenschappelijk zijn, stelt hij dat ongeveer 15 procent van de zuigelingen strijkijzer-deficiënte. Ter bestrijding van het gebrek aan ijzer in kinderen van diëten, zijn zuigelingenvoeding en babygranen vaak verrijkt met ijzer dat is toegankelijk en gemakkelijk te absorberen. Kid's gezondheid beveelt na ijzer-verrijkte formule met verrijkte granen totdat het kind tot 24 maanden oud is om kinderen krijgen genoeg ijzer.

Brood, Pasta en witte rijst

Brood, pasta en rijst ondergaan een raffinage-proces dat het voedsel van enkele van hun natuurlijke voedingsstoffen, met inbegrip van ijzeren strips. Dientengevolge, versterken bedrijven de geraffineerde granen en tarwe met extra ijzer en andere voedingsstoffen zoals thiamine en riboflavine. Volgens een artikel in de Journal of Nutrition van Iowa State University zijn"meel van granen, tarwe en maïs... de meest voorkomende voertuigen voor ijzer verrijking te bereiken van de algemene bevolking." Versterkte broden en verrijkte pasta's zijn duidelijk gemarkeerd en bieden ijzer inhoud met de voedingswaarde-informatie afgedrukt over het pakket.

Ontbijtgranen

Kant-en-klare ontbijtgranen, havermout en grutten zijn vaak verrijkt met ijzer. In feite, een Ohio State University factsheet op ijzer voeding stelt dat verrijkte granen 4.5 mg tot 7 mg van ijzer, kunnen bieden omhoog en aanbevolen naar 39 procent van de dagelijkse dieet vergoeding. Een versterkte portie bereid havermout biedt dezelfde voordelen. Verrijkte ontbijtgranen kunnen compenseren de lage niveaus van ijzer die uit een dieet hoog in koemelk voortvloeien kunnen. Kinderen gezondheid stelt dat een peuter dieet hoog in koemelk tot ijzertekort leiden kan omdat de melk laag in ijzer is en het vermindert de snelheid van absorptie van ijzer in het lichaam.

Verwante artikelen