Wat zijn lipasen?

11/09/2016 by admin

Wat zijn lipasen?

Lipasen zijn complexe eiwitten, enzymen, die vetten in vetzuren breken genoemd. Zonder Lipasen zijn mensen niet in staat om de voeding van het voedsel dat ze eten. Het lichaam produceert natuurlijk genoeg lipasen te breken voedsel zodat de lichaamseigen spijsverteringsstelsel kunnen gemakkelijk het voedsel verwerken en in voedende vitaminen en mineralen voor het lichaam veranderen. Echter is controleren om ervoor te zorgen dat u hebben een gezonde hoeveelheid lipasen een goed idee, volgens gezondheidszorg specialisten op Medline Plus, een dienst van de Amerikaanse National Library of Medicine.

Feiten

Omdat al het voedsel dat wordt verbruikt de darmen doorloopt, is afbreken van het voedsel van essentieel belang om te kunnen worden geabsorbeerd door de darm. Lipasen zijn over het algemeen geproduceerd in de alvleesklier, maar de enzymen ook vormen in de mond en de maag om te helpen bij de afbraak proces voordat voedsel de maag bereikt. Een gezonde hoeveelheid lipasen in de bloedstroom, en niet de alvleesklier, bereik van 0 tot 160 eenheden per liter (U/L). Nochtans, als het bedrag stijgt, kunnen er ernstige alvleesklier schade.

Gebrek aan lipasen

In het algemeen, gezonde mensen produceren genoeg lipasen in de alvleesklier te breken voedsel voor absorptie. Mensen met te weinig lipasen last cystic fibrosis, ziekte van Crohn of coeliakie, een ziekte die schadelijk is voor de bekleding van de dunne darm. Deze individuen hebben vaak niet genoeg enzymen om de voeding van het voedsel dat ze eten.

Lipase bloedonderzoek

De lipase bloedtest is voltooid als andere tests van het bloed. Een verpleegster trekt bloed met een naald uit de innerlijke elleboog van een patiënt of de rug van de hand. De test controleert niet alleen voor de hoeveelheid lipasen in de alvleesklier, de test wordt ook gecontroleerd of de alvleesklier ziek is, gewond of als de alvleesklier duct---een kanaal dat enzymen uit de alvleesklier aan de dunne darm draagt---is verstopt of geblokkeerd een of andere manier, volgens een artikel Kids gezondheid 2010 op lipase tests van het bloed door Steven Dowshen, MD. Als lipasen in het bloedmonster, wat betekent dat ze niet zijn opgenomen in de alvleesklier verschijnen, dit geeft aan dat de alvleesklier beschadigde of zieke.

Bronnen

Lipasen afkomstig uit drie bronnen: de tong, alvleesklier en van voedsel zelf. Sinds 2005, de zuivelindustrie gebruikt lipasen te wijzigen of te wijzigen, de vetzuren in soorten kazen, volgens Nat Cooper, een onderzoeker bij Kennesaw State University. Omdat lipasen zo goed in het lichaam werken te breken vetten, zijn onderzoekers proberen te achterhalen manieren waarop die de lipasen kunnen helpen breken andere moleculen. Bijvoorbeeld, ontwikkelen onderzoekers huishoudenreinigingsmachines gemaakt met lipasen te breken vet achtergelaten in skillets, pannen en putten. Medische onderzoekers overweegt remming van de ontwikkeling van lipasen voor obesitas behandeling, vanaf 2005.

Verwante artikelen